Nederlandse beachvolleyballer vliegt naar 12-jarig meisje toe en verkracht haar

Nederlandse beachvolleyballer vliegt naar 12-jarig meisje toe en verkracht haar

admin • 11:20, 09-02-2016 / Laatste Update: 20:10, 07-01-2024

De Nederlandse beachvolleyballer Steven van de V. heeft maandag in Engeland bekend dat hij in augustus 2014 een 12-jarig meisje meermalen heeft verkracht. De Britse politie bevestigt aan Nederlandse media dat het om de prof uit Den Haag gaat.

Bekentenis

Van de V. zou volgens de politie in augustus 2014 vanuit Amsterdam naar Milton Keynes zijn gevlogen om het meisje, met wie hij contact had via Facebook, te verkrachten. Hij zou in de rechtbank van Aylesbury Crown hebben toegegeven het meisje drie keer seksueel te hebben misbruikt.

Van de V. wist hoe oud het meisje was, bevestigde rechercheur Tejinder Sidhu. Gelet op de leeftijd van het meisje geldt de seks als verkrachting, ongeacht of zij ermee akkoord ging.

Rechtbank

De Hagenaar is volgens de Engelse krant gearresteerd nadat hij op 8 januari vanuit Nederland is uitgeleverd. Van de V. moet volgens Daily Mail 21 maart in de rechtbank van Aylesbury Crown verschijnen.

Verenigde Staten

Van de V. werd samen met zijn teamgenoot Nederlands kampioen in augustus 2015. Hij speelde bij VV Haaglanden. Daar vertrok hij in december met de mededeling dat hij in de Verenigde Staten ging spelen. Bij de Haagse vereniging en de Nederlandse volleybalbond is niemand op de hoogte van de zaak. Zijn voormalige manager was niet bereikbaar voor commentaar.

Zijn teamgenoot Dirk Boehlé heeft de samenwerking na de bekentenis direct beëindigd. "Op het zand waren we een gouden duo en ik ben ervan overtuigd dat we het ver hadden kunnen schoppen, maar vanzelfsprekend betekent dit het einde van onze samenwerking", zegt hij.