Frankrijk speelt met 10 vrouwen gelijk en is door (video)
i

AFP

Frankrijk speelt met 10 vrouwen gelijk en is door (video)

Trevor Wagener • 00:47, 27-07-2017 / Laatste Update: 21:38, 12-12-2023

De Franse vrouwen hebben met veel pijn en moeite de kwartfinales van het EK behaald. Het team moest het tegen Zwitserland al na een dik kwartier met een speelster minder doen. Dankzij Camille Abily werd het nog 1-1.

Eve Perisset kon in de 17de minuut met rood inrukken na het neerhalen van een doorgebroken tegenstander. 2 minuten later volgde een nieuwe dreun voor het Franse elftal. Ana-Maria Crnogorcevic opende op aangeven van Martina Moser de score.

Allez Abily

Een kwartier voor tijd voorkwam Abily een vroegtijdige uitschakeling van de nummer 3 van de wereldranglijst. De middenveldster werkte een vrije trap vanaf randje 16 prachtig tegen de touwen. Al ging de Zwitserse keepster Gaëlle Thalmann ook niet geheel vrijuit bij de houdbare inzet van Abily:

Camille Abily Scores Goal for France 1-1. Video: Eurosport UEFA Women's EURO 2017 #WEURO2017 #womensfootball #SUIFRA pic.twitter.com/XsUblVS7dS

— WomensSoccerUnited (@WSUasa) 26 juli 2017

Stand van zaken

Oostenrijk gaat dankzij een 3-0 zege op IJsland als groepswinnaar van poule C naar de kwartfinales. Daarin zal wellicht Spanje of Portugal de tegenstander worden. Portugal neemt het morgen in Tilburg op tegen koploper Engeland, Spanje treft het nog puntloze Schotland.