Meer centjes voor Oranje Leeuwinnen; vanaf 2023 gelijk aan de mannen
i

BSR Agency

Meer centjes voor Oranje Leeuwinnen; vanaf 2023 gelijk aan de mannen

Bart van der Wijst • 18:53, 03-06-2019 / Laatste Update: 15:49, 07-01-2024

De commerciële vergoedingen van de Oranje Leeuwinnen worden door de KNVB verhoogd. In de periode 2019-2021 wordt deze 'naar een substantieel hoger niveau getild', meldt de KNVB. In de jaren daarna moeten de vergoedingen op gelijke hoogte komen met dat van de mannen.

"Wij zijn heel tevreden met de nieuwe afspraken en kijken met een goed gevoel terug op de gesprekken met de KNVB", zegt Vivianne Miedema namens de spelersraad. "Het is echt mooi dat we op deze manier met elkaar een grote stap kunnen zetten naar een gelijkwaardige waardering voor zowel mannen als vrouwen die uitkomen voor Oranje."

Vanaf 2023 moet de vergoeding bij de vrouwen gelijk zijn aan die bij de mannen.

Hopen op meer geld vanuit voetbalbonden

De KNVB geeft ook aan dat het hoopt dat vergoedingen vanuit de FIFA, UEFA en tv-gelden fors omhoog gaan. De bond heeft daar zelf geen invloed op. Zowel de bond als de spelersgroep accepteert dat de UEFA en FIFA momenteel nog meer betalen.

"Maar dat verschil moet, als je gelijkheid tussen mannen en vrouwen beoogt, in de ogen van de KNVB binnen afzienbare tijd steeds kleiner worden en uiteindelijk verdwijnen", geeft de voetbalbond aan.