Oranje bij bookmakers favoriet om door te gaan, maar underdog in finale
i

BSR Agency

Oranje bij bookmakers favoriet om door te gaan, maar underdog in finale

admin • 12:53, 30-06-2019 / Laatste Update: 10:38, 15-01-2024

De Nederlandse voetbalsters zijn woensdag in de halve finale van het WK tegen Zweden de favoriet om de finale te halen. Tenminste, als we de bookmakers moeten geloven.

Zo keert Unibet bij een zege van de Oranje Leeuwinnen in Lyon 2,35 keer de inleg uit. Als Zweden wint, ligt dat percentage met 3,10 beduidend hoger. Een gelijkspel en dus verlenging kent een quotering van 3,25.

Kleinere verschillen

Ook bij andere populaire bookmakers wordt een zege van Oranje waarschijnlijker geacht dan een finaleplaats van Zweden, al zijn de verschillen bij sommige wedkantoren beduidend kleiner dan bij Unibet.

Underdog

Mocht Oranje erin slagen om de finale te bereiken, is het daarin sowieso de underdog. De Verenigde Staten is de torenhoge favoriet voor de wereldtitel. Als je een 10'je inzet op de regerend wereldkampioen, krijg je er maximaal slechts 17,50 voor terug.

Verrassing

De kansen van Engeland (5x je inleg), dat het dinsdag in de halve finale opneemt tegen de Verenigde Staten, om het WK te winnen worden ook hoger ingeschat dan die van Oranje. Een wereldtitel voor Nederland (6x je inleg) of Zweden (7x je inleg) zou volgens de bookmakers een regelrechte verrassing zijn.