Vitesse verslaat Reading in generale repetitie voor JC-Schaal

Proshots

Trevor Wagener • 20:59, 29-07-2017 / Laatste Update: 03:41, 05-01-2024

Vitesse gaat in topvorm naar de Johan Cruijff Schaal. Zaterdagmiddag sloten de Arnhemmers de voorbereiding op het nieuwe seizoen af met een overwinning. In het stadion van Wycombe Wanderers gaf het scorebord na de wedstrijd tegen Championship-club Reading een 3-2 stand in hun voordeel aan.

Bij Vitesse begon Remko Pasveer in het doel. De keeper die deze zomer werd overgenomen van PSV heeft de concurrentiestrijd met Eloy Room voorlopig gewonnen. Centraal achterin kregen Guram Kashia en Arnold Kruiswijk de voorkeur boven Maikel van der Werff en Matt Miazga. Laatstgenoemde verdediger werd dit weekend gehuurd van Chelsea en sloot in Londen aan bij de selectie.

Tiki taka

De Arnhemmers speelden in Wycombe een redelijk goede 1e helft. Bryan Linssen opende na een kwartier spelen de score. De vleugelaanvaller werd door Navarone Foor alleen voor keeper Vito Mannone gezet en rondde in 2 pogingen keer af: 0-1. Tim Matavz verdubbelde in de 31ste minuut de score op aangeven van Milot Rashica.

2e helft

De Sloveense spits maakte snel na rust ook de 0-3. Matavz kon in de 51ste minuut simpel binnen schieten na een goede onderschepping van Thulani Serero. Vitesse leek op weg naar een monsterscore, maar vond het bij deze stand wel welletjes.

Ze lieten het initiatief dan ook aan Reading en de Engelsen kwamen beter in de wedstrijd. In de 63ste minuut maakte de club, getraind door Jaap Stam, ook de 1-3. John Swift benutte een pingel. 10 minuten later maakte spits Adrian Popa de 2e treffer voor de Engelse ploeg: 2-3.