38-jarige wereldkampioen Valverde fietste 210 (!) kilometer als training op Oudejaarsdag

8 januari 2019

ANP

Alejandro Valverde maakte afgelopen seizoen eindelijk zijn droom waar, door na 6 podiumplekken op het WK eindelijk de titel te grijpen. Maar het betekent niet dat de 38-jarige Spanjaard nu minder hard traint. ,,Sterker nog: hij is gemotiveerder dan óóit'', aldus ploeg- en streekgenoot José Joaquín Rojas tegen Ciclismointernacional.


De 33-jarige Rojas gaf een mooi voorbeeld: ,,Hij reed op Oudejaarsdag maar liefst 210 kilometer, terwijl hij normaal gesproken 160 kilometer afwerkt.''

Plezier
,,Het geeft aan hoeveel plezier hij nog haalt uit het wielrennen'', gaat Rojas verder over zijn ploeggenoot. ,,Daarom is hij nog altijd zo goed, en dat op bijna 39-jarige leeftijd.'' Valverde wordt in april 39 jaar.

Lange carrière vol zeges
Valverde is 1 van de meest succesvolle wielrenners van de afgelopen 20 jaar. De Onverslaanbare, zoals zijn bijnaam al vanaf de jeugd luidt, won al meer dan 100 wedstrijden in zijn loopbaan. In 2003 stond hij al op het podium van het WK en in 2018 was het dus eindelijk raak met de wereldtitel. Valverde won ook de Vuelta (in 2009), 4 keer Luik-Bastenaken-Luik en 5 keer de Waasle Pijl. Verder won hij ritten in alle grote rondes én haalde hij het podium in alle 'Grand Tours' (Giro, Tour, Vuelta).