Favoriet Froome stapt uit de Tour de France (video)

9 juli 2014

Favoriet Froome stapt uit de Tour de France (video)

ARENBERG - Chris Froome heeft de Tour de France verlaten. In de 5e rit van de Ronde van Frankrijk van Ieper naar Arenberg lag de winnaar van 2013 meermaals op de grond. Op 66,5 kilometer van de streep, na een nieuwe valpartij, gaf hij op. Gedesillusioneerd stapte hij in de volgwagen van zijn ploeg Sky.

Froome kwam dinsdag in de vierde etappe ook al hard ten val. Hij liet zich toen al in het ziekenhuis onderzoeken aan een gekwetste linkerpols. Bij zijn eerste val kwam de geboren Keniaan op zijn rechterzij ten val, terwijl hij na 85 kilometer op zijn al gekwetste linkerzijde belandde. Met name zijn pols en knieën zagen er niet goed uit.​ 

De moeilijk lopende Froome gaf nog even de indruk toch door te willen, maar besloot na een gesprek met de ploegleiding en teamdokter de strijd te staken. Froome kende al geen geweldige aanloop naar het evenement. Hij kwam in de Dauphiné ook al ten val, wat hem vervolgens de eindzege kostte.

De Brit gold desondanks als de grote favoriet voor de titel. De verwachting is dat de strijd om de gele trui nu zal gaan tussen de Spanjaard Alberto Contador en de Italiaan Vincenzo Nibali, die dankzij zijn overwinning van zondag de leiding in het klassement heeft.

De beelden van het afstappen van Froome. Bron: NOS.