Harrie Lavreysen verliest sprint, maar wint keirin tijdens UCI Champions League

13 november 2022

Getty Images

Harrie Lavreysen zal zijn deelname op de 1e avond van de Champions League voor baanwielrenners heel anders hebben voorgesteld. De regerend wereldkampioen verloor namelijk in het onderdeel sprint van de Australiër Matthew Richardson. Wel pakte hij de zege op het onderdeel keirin.


Lavreysen en het winnen van het baanonderdeel sprint lijken de laatste jaren een meer dan logische combinatie. Tijdens de 1e Champions League avond liep het echter anders. De 25-jarige Nederlander sprintte van kop af in de finale, maar zag de Australiër in het laatste stuk voorbij komen. Dit zorgde dan ook voor een zeldzame nederlaag. Lavreysen was eerder wel de beste op het onderdeel keirin, waarin 6 sprinters strijden om de winst. De Brabander hield hier de Duitser Stefan Bötticher en de Australiër Matthew Richardson achter zich.

Jeffrey Hoogland
Voor Jeffrey Hoogland waren de druiven nog zuurder. Hij werd tijdens het onderdeel sprint al in de 1e ronde uitgeschakeld. Ook tijdens het onderdeel keirin kon Hoogland geen vuist maken. De 1e ronde was ook hier het eindstation.