Ligtlee weet ook geen WK-ticket te bemachtigen op keirin

Cor Vos

Bart van der Wijst • 21:30, 21-01-2018 / Laatste Update: 16:51, 05-01-2024

Elis Ligtlee heeft ook op de laatste dag van de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Minsk naast een WK-ticket gegrepen. De olympisch kampioene kwam in de finale van de keirin, het onderdeel waarop ze goud won bij Rio 2016, niet verder dan de 6de en laatste plek.

Ze had op het podium moeten eindigen voor een startbewijs voor de WK eind februari in Apeldoorn. Een dag eerder kon Ligtlee op de sprint evenmin een vereiste medaille pakken. Ze werd in de kwartfinales uitgeschakeld.

Büchli gaat tekeer

Matthijs Büchli behaalde zondag voor de 3de keer goud. Hij zegevierde op de sprint. In de finale versloeg Büchli de Litouwer Vasilijus Lendel in de eerste 2 races. Theo Bos behaalde brons op dit onderdeel. Büchli won eerder in Minsk de teamsprint met zijn ploeg BEAT Cycling Club en de keirin.

Jan Willem van Schip veroverde op het omnium zijn 2 gouden medaille, na winst vrijdag op de puntenkoers. Kirsten Wild pakte met Amy Pieters zilver op de madison. Wild won in Minsk goud op de puntenkoers en op het omnium.