Na huwelijk dreigt ook carrière Nys te stranden

30 december 2014

VI-Images
Na huwelijk dreigt ook carrière Nys te stranden

LOENHOUT – Topsport is meedogenloos. De liefde eveneens. Sven Nys (38) voelt het deze winter aan den lijve. De koning van het veldrijden zakt steeds verder weg. Zondag werd hij, ondanks een korte ingelaste rustperiode, slechts 16e in Diegem. Vooral de jeugd rijdt hem links en rechts voorbij.

Volgens zijn moeder moet het te maken hebben met de echtscheiding, die iedereen afgelopen zomer verraste. Sven Nys en Isabelle Nijs (met puntjes dus) leken elkaar gevonden te hebben in een perfect huwelijk. Desondanks liet Isabelle afgelopen zomer weten zonder Sven verder te willen gaan.

Koning Sven
Volgens geschrokken familieleden waren de twee te veel met hun eigen carrière bezig. Datzelfde geluid hoor je in het peloton.

Vlaanderen vraagt zich inmiddels bezorgd af hoe het verder moet zonder de publiekstrekker uit Baal. Zonder Nys valt de ziel helemaal weg uit de evenementen. En dus hoopt en bidt half Vlaanderen de komende week de komende week (dinsdag in Loenhout, nieuwjaarsdag in zijn eigen Baal) voor de wederopstanding van hun Koning Sven.