Baanwielrenner Hoogland dolblij met EK-zilver
i

ANP

Baanwielrenner Hoogland dolblij met EK-zilver

admin • 12:57, 21-10-2017 / Laatste Update: 21:29, 05-01-2024

Jeffrey Hoogland heeft het Nederlandse team ook op de 2e dag van het Europees Kampioenschap Baanwielrennen in Berlijn een medaille bezorgd.

De Nederlandse sprinter verloor in de finale van het EK sprint van de Fransman Sébastien Vigier. Daarvoor maakte de Nijverdaller indruk door in 3 manches te winnen van wereldkampioen sprint Denis Dmitriev. Het was de 4e medaille voor Nederland op deze Europese titelstrijd. Hoogland behaalde op donderdag al brons op de teamsprint.

Tevreden

Hoogland liet na afloop tegen Tubantia weten tevreden te zijn met het behaalde resultaat. "Ik ben iemand die in wedstrijden toch veel beter presteert dan in de training en dan is het goed om te constateren dat ik in de halve finale van dit EK de wereldkampioen kan verslaan en in de finale strijdt om de titel."

Wereldkampioenschap

De Nijverdaller is van mening dat hij individueel een minder jaar achter de rug heeft. "Des te meer is dit een belangrijke uitslag voor mij. Voor mijn gevoel heb ik bepaald geen perfecte voorbereiding gehad, maar lever ik toch een mooi resultaat met zilver op de sprint en brons op de teamsprint. Dat moet richting het WK in Apeldoorn aan het einde van de winter nog veel beter kunnen."