Bennett bezorgt LottoNL-Jumbo eindzege in Californië

Martijn Baars • 01:54, 21-05-2017 / Laatste Update: 10:16, 12-12-2023

De Nieuw-Zeelandse wielrenner George Bennett heeft de Ronde van Californië op zijn naam geschreven. De coureur van LottoNL-Jumbo verdedigde in de 7e etappe over 125 kilometer van Mountain High naar Pasadena, zijn leidende positie in het klassement. Voor de 27-jarige renner was het zijn 1e zege bij de profs.

Na een rit met een aantal beklimmingen en een lange afdaling naar de finishplaats, sprintte een kopgroepje van 5 man voor de dagzege. Die ging naar de Amerikaan Evan Huffman, die de Spanjaard David Lopez en de Fransman Nicolas Edet op de meet te snel af was. De Australiër Lachlan Morton eindigde als 4e, gevolgd door de Canadees Rob Britton als 5e. Huffman kwam woensdag in de 4e rit ook al als 1e over de finish.

Beste Nederlander op plek 13

De Slowaak Peter Sagan won met een achterstand van 22 seconden op Huffman de sprint van de achtervolgende groep. Sam Oomen was op de 13e plek de beste Nederlander. Daan Olivier (20ste) en Robert Gesink (21ste) begeleidden hun ploeggenoot Bennett (24ste) naar de eindzege.