BMC wint ploegentijdrit Tirreno, leiderstrui voor Caruso

BMC wint ploegentijdrit Tirreno, leiderstrui voor Caruso

admin • 17:46, 08-03-2017 / Laatste Update: 12:03, 07-01-2024

De 1e etappe van de Tirreno-Andriatico is gewonnen door wielerploeg BMC. De Amerikaanse formatie had 23.20 minuten nodig voor de 22,7 kilometer lange ploegentijdrit met start en finish in Lido di Camaiore. Damiano Caruso kwam als eerste over de streep en start morgen in de leiderstrui.

Quick-Step 2e

Achter BMC zette Quick-Step de tweede tijd neer met een achterstand van 17 seconden. FDJ werd weer 5 seconden daarachter derde, vlak voor Movistar dat officieel dezelfde tijd kreeg. Team LottoNL-Jumbo werd op 40 seconden zesde. Het voorheen Nederlandse Team Sunweb had 56 seconden meer nodig dan BMC en werd daarmee elfde.

Bizarre val Sky-renner

Team Sky, met toprenners als Mikel Landa, Strade Bianche-winnaar Michał Kwiatkowski en Geraint Thomas in de gelederen, eindigde op bijna twee minuten op de achttiende plaats. Voor de Engelse formatie werd de ploegentijdrit ontsierd door een merkwaardig incident. Gianni Moscon brak zijn wiel op mysterieuze wijze en kwam ten val. De renner kwam hard terecht, maar hield er geen serieuze verwondingen aan over.