Chris Froome is een superhersteller en zit 3 maanden eerder dan verwacht weer op de fiets

Martijn Baars • 19:59, 29-09-2019 / Laatste Update: 08:52, 08-01-2024

Chris Froome is weer aan het trainen geslagen. Ruim 3 maanden nadat hij in het Critérium du Dauphiné meerdere botten had gebroken bij een zware val, zit de 4-voudig winnaar van de Tour de France weer op de fiets. 

Het is de bedoeling dat Froome eind oktober bij het criterium in de Japanse stad Saitama zijn officiële rentree in het peloton maakt.

Trainen in zonnig Monaco

Terwijl zijn collega’s in de stromende regen in Yorkshire om de regenboogtrui streden, zette Froome op Instagram een foto waarop hij lachend in de zon poseert in de heuvels rond zijn woonplaats Monaco. "Goed om weer terug op de weg te zijn", schreef de 34-jarige Brit er bij.

6 maanden herstel verwacht

De kopman van Team Ineos ging in juni op hoge snelheid onderuit toen hij het parcours van de tijdrit in de Dauphiné verkende. Hij liep breuken op in een dijbeen, heup, elleboog, ribben en nekwervel. Froome onderging een urenlange operatie en lag weken in het ziekenhuis. De artsen vertelden de renner dat hij 6 maanden nodig zou hebben om te revalideren. Froome herstelde echter sneller dan verwacht.