Chris Froome knokt zich terug en gaat vol voor Tokio 2020: 'Het ziet er goed uit'
i

PA Sports

Chris Froome knokt zich terug en gaat vol voor Tokio 2020: 'Het ziet er goed uit'

admin • 13:26, 13-09-2019 / Laatste Update: 11:12, 07-01-2024

Chris Froome laat zien nog altijd vol energie te zitten. Na zijn horrorcrash in de Dauphiné vertelt hij in een exclusief interview met The Telegraph hoe hij er nu voor staat.

3 maanden leek het erop dat de carrière van de Brit met Keniaanse roots erop zat. Ter voorbereiding om de tijdrit in de Dauphiné kwam de winnaar van de 3 grote rondes hard ten val en brak hij niet alleen z'n dijbeen, maar ook zijn heup, elleboog en enkele ribben. Alsof dat nog niet genoeg was, kampet Froome ook nog met een nekfractuur.

Even was het onzeker of Froome ooit nog op de fiets zou stappen. "Ik wilde weten wat de blessures waren en ik hoopte dat dit niet het einde was van mijn carrière. Toen ik de ochtend na de eerste operatie wakker werd, wilde ik meteen weten of ik volledig kon herstellen. De dokter vertelde me dat binnen enkele minuten en. Vanaf dat punt heb ik geaccepteerd wat er is gebeurd en keek ik vooruit."

Herstellen en blik op de toekomst

Op dit moment is Chris Froome bezig om dag in, dag uit te werken aan zijn herstel. Met een beetje geluk stapt hij dan al aan het eind van dit jaar op de fiets, al liggen zijn doelen op de langere termijn. "Ik moet harder trainen dan ik ooit heb gedaan om weer terug te komen. Ik geloof erin dat leeftijd in je hoofd zit. Hoe vaak zeggen mensen niet dat iets niet mogelijk is en toch worden klimtijden constant verbroken."

Tokio 2020

"Ik ben blij dat ik nog leef, dat ik volledig ga herstellen en dus ga ik alles geven. De tijdrit en de wegwedstrijd in Tokio (tijdens de Spelen van 2020) zien er goed uit. Het is perfect dat het een week na de Tour komt. Ik wil in beide races voor het maximale gaan. De vijfde Tourtitel was al een groot doel, maar helemaal na een crash die bijna mijn carrière beëindigde. Mensen die zeggen dat ik klaar ben en nooit meer de Tour zal winnen, sporen mij alleen maar aan", aldus de getergde renner van Ineos.