Van doelman tot 'Gouden Greg': het voetbalverleden van Greg Van Avermaet
i

Pro Shots

Van doelman tot 'Gouden Greg': het voetbalverleden van Greg Van Avermaet

admin • 16:03, 16-03-2017 / Laatste Update: 08:43, 05-01-2024

Straks wint hij zijn eerste echte klassieker, ja toch? Greg Van Avermaet (31) is al jaren de grote Belgische wielerhoop, maar voor hetzelfde geld was hij zich nu aan het voorbereiden op de play-offs in het Belgische voetbal. Als tiener leek de Oost-Vlaming voorbestemd om doelman te worden.

"Voetbal was mijn eerste grote liefde", zegt Van Avermaet tegen Het Laatste Nieuws. Kleine Greg was eerst veldspeler, maar toen hij op zijn 11e in doel ging staan, ging het plots snel. Amper een jaar later kwam het grote Beveren aankloppen en verhuisde Van Avermaet naar de eersteklasser.

Voetbal was tot dat moment puur voor zijn plezier: zijn belangrijkste, maar niet zijn enige hobby, want Van Avermaet was dol op sport in het algemeen. Hij was ook lid van een een atletiekclub - hij deed vooral aan veldlopen. Op school koos hij ook voor een opleiding sport. "Daar deed ik onder andere aan turnen", vertelt hij. "In de weinig vrije tijd die overbleef, fietste ik af en toe."

Zijn oude ploeggenoten bij Beveren beweren vandaag de dag nog altijd dat Van Avermaet als keeper toen de beste conditie van de hele ploeg had.