Domme Colombiaan (20) ziet Europese wielerdoorbraak mislukken door dopinggebruik
i

Twitter Team Boyaca ES

Domme Colombiaan (20) ziet Europese wielerdoorbraak mislukken door dopinggebruik

Martijn Baars • 14:10, 21-11-2017 / Laatste Update: 13:57, 05-01-2024

De toekomst van Robinson Lopez zag er mooi uit. Het 20-jarige wielertalent uit Colombia stond op het punt om naar Europa te verhuizen om in de voetsporen proberen te treden van iconische landgenoten als Nairo Quintana. Maar toen werd hij betrapt op dopinggebruik.

Lopez won in februari van dit jaar nog de Colombiaanse titel voor beloften. Daarnaast werd hij in augustus de beste jongere in de Ronde van Colombia, een grote ronde in Zuid-Amerika. Hij werd 14e, maar tijdens die etappekoers werd hij betrapt op het gebruik van CERA, een nieuwe generatie EPO.

Mogelijke schorsing van 4 jaar

Hij is nog niet officieel geschorst, maar Cyclingnews weet dat het niet lang meer kan duren voordat de UCI de schorsing officieel maakt. Lopez kan wel 4 jaar geschorst worden, aangezien de vorige renner die betrapt werd op CERA ook die straf kreeg.

Contract verscheurd

Lopez stond op het punt om een contract te tekenen bij de Italiaanse ploeg Unieuro-Trevigiani op Continental-niveau. De ploeg bevestigde aan Cyclingnews dat de onderhandelingen per direct zijn gestopt en het 'voorcontract' is verscheurd.