Dumoulin vindt kampioenstrui helemaal niks: 'hier doe ik het niet voor'
i

ANP

Dumoulin vindt kampioenstrui helemaal niks: 'hier doe ik het niet voor'

admin • 17:51, 09-08-2017 / Laatste Update: 10:32, 12-12-2023

Toen Ramon Sinkeldam Nederlands kampioen op de weg werd ontstond er een rel in het land over zijn kampioenstrui. Waar een renner normaal gesproken trots de rood-wit-blauwe vlag op zijn shirt ziet, kreeg Sinkeldam maar een klein vlaggetje. En Team Sunweb heeft met Tom Dumoulin (tijdritkampioen) nog een Nederlands kampioen binnen de ploeg, maar ook die is niet blij.

Dinsdag mocht Dumoulin voor het eerst een tijdrit rijden met zijn nieuwe nationale kampioenstrui in de BinckBank Tour, maar ook dit was niet helemaal wat Dumoulin ervan verwacht had. Op het shirt van Dumoulin staat ook maar een kleine vlag waaraan je amper kan zien dat het gaat om de nationaal kampioen. "Ik rijd een Nederlands kampioenschap om het rood-wit-blauw te mogen dragen. Met wat ik nu aan heb, ben ik het niet eens'', vertelt Dumoulin tegen De Telegraaf.

Sponsor

Dat er slechts een kleine vlag op het shirt staat komt door de sponsor. "Ik snap de argumenten van onze teammanager ook wel, maar ik vind dat ik betere argumenten heb. En toch rijd ik hier in. Waarom? Omdat er wordt gezegd: 'Dit trek jij aan'.’’

Dit is de trui van Nederland kampioen Ramon Sinkeldam