EF heeft geen zin in koers door corona en wil wedstrijden skippen
i

Sirotti

EF heeft geen zin in koers door corona en wil wedstrijden skippen

admin • 08:27, 04-03-2020 / Laatste Update: 05:03, 08-01-2024

Bijna iedereen in de wielerwereld was blij dat wedstrijden als Milaan-San Remo en Strade Bianche 'gewoon' door konden gaan vanwege het coronavirus in Noord-Italië, maar bij de ploeg EF Education First staan ze duidelijk minder te springen. De Amerikanen schreven een brief aan de internationale wielrenbond UCI of ze even niet mee hoeven te doen, schrijft de Wall Street Journal.

De ploeg schrijft in de brief dat ze zich verantwoordelijk voelen voor de gezondheid van meer mensen dan alleen die van hun eigen renners en teams en daarom niet mee willen doen aan de Italiaanse wedstrijden. Ze denken dat dit de beste manier is om dat te doen. Normaal gesproken zou de Amerikaanse ploeg verplicht zijn om in deze races te starten, omdat ze deel uitmaken van de WorldTour. Een boete dreigt als ze daar dus niet aan de start verschijnen.

Onzekerheid

Het is sowieso nog onzeker of de wedstrijden doorgaan. De organisatie RCS liet eerder in een mail weten dat alles kon plaatsvinden, maar de overheid van Italië speelt op dit moment met het idee om alle wedstrijden waar publiek komt af te gelasten. Verhaal wordt dus ongetwijfeld vervolgd.