Euforische Van Vleuten wordt wakker in regenboogtrui
i

Twitter.com/AvVleuten

Euforische Van Vleuten wordt wakker in regenboogtrui

Martijn Baars • 10:43, 20-09-2017 / Laatste Update: 01:17, 08-01-2024

De kersverse wereldkampioen tijdrijden Annemiek van Vleuten (34) geniet met volle teugen van haar regenboogtrui. Ze ontwaakte woensdagochtend in de trui die ze dinsdag verdiende door op imponerende wijze naar het wereldkampioenschap te fietsen.

,,Zo werd ik wakker", schrijft Van Vleuten op Twitter bij een selfie met haar regenboogtrui vanuit bed. ,,En dan realiseer ik me wat er is gebeurd. Ik heb hier zo hard voor gewerkt en mijn droom is uitgekomen."

Waking up like this 🌈 and then realising what happened yesterday. 😁 I worked so hard for this and my dream did come true. 🤗 pic.twitter.com/dwePBQUTp0

— Annemiek van Vleuten (@AvVleuten) September 20, 2017

Mooi seizoen

De renster van Orica-Scott hield Anna van der Breggen en de Australische Katrin Garfoot ruim achter zich op het 21,1 kilometer lange parcours in het Noorse Bergen. Haar wereldtitel in het tijdrijden is een bevestiging van een succesvol jaar, waarin Van Vleuten onder meer Nederlands kampioen tijdrijden werd en La Course won - de tweedaagse tijdens de Tour de France. Ook won ze het punten- en bergenklassement in de Giro Rosa.