Geen podiumplek Dumoulin in Tirreno, Van Emden maakt indruk tijdens tijdrit

admin • 17:24, 14-03-2017 / Laatste Update: 22:41, 12-12-2023

Tom Dumoulin is er niet in geslaagd om op het podium te eindigen in Tirreno-Adriatico. De kopman van Sunweb kwam er in de 10 kilometer afsluitende tijdrit niet aan te pas en zakte van plaats vijf naar zes in de stand. De eindzege gaat naar Nairo Quintana.

De tijdrit werd gewonnen door Rohan Dennis. De Australiër greep de ritzege net weg voor de neus van Jos van Emden. De renner van LottoNL-Jumbo zat bijna de hele middag op de hotseat, maar was uiteindelijk drie seconden langzamer dan de BMC-renner.

Eindzege

De eindzege van Quintana kwam niet meer in gevaar. De Colombiaan, die al een ruime voorsprong had in het klassement, kon het zich in de tijdrit door San Benedetto del Trento veroorloven om 45 seconden te verliezen op Dennis.

Top 3

Op 25 seconden van Quintana eindigt Dennis als tweede. Thibaut Pinot (+36) is de nummer drie. Dumoulin geeft één minuut en een seconde toe en wordt daardoor in de stand nog gepasseerd door Geraint Thomas.

Niet eerste keer

Quintana won de Tirreno twee jaar geleden ook al. Vorig jaar ging de winst naar de Belg Greg Van Avermaet, die profiteerde van het schrappen van de koninginnenrit door de winterse omstandigheden.