Gesink vanuit Andorra: 'Is het wel verstandig om de Tour door te laten gaan?
i

Orange Pictures

Gesink vanuit Andorra: 'Is het wel verstandig om de Tour door te laten gaan?

Martijn Baars • 12:39, 30-03-2020 / Laatste Update: 11:28, 05-01-2024

Robert Gesink moet, net als alle andere wielrenners, afwachten wat er met de rest van het seizoen gaat gebeuren. Tot de Tour de France wordt er sowieso niet meer gefietst en over de grootste koers van het jaar wordt pas laat beslist. Vanuit Andorra, de woonplaats van de renner van Jumbo-Visma, blikt Gesink vast vooruit.

"We wachten allemaal af op verder nieuws. Zowel over de Tour als over wat er verder nog doorgaat. Dan is het nog steeds maar de vraag of het verstandig is om daar te koersen. Je trekt jezelf toch 3 weken lang helemaal binnenstebuiten. Je bouwt je afweersysteem helemaal af."

Virtuele koers

Om bezig te blijven proberen de renners onderling een virtuele koers op te zetten. Op rollerbanken thuis en met een speciale app kan er dan 'tegen elkaar' gefietst worden. Maar daar is Gesink in het nadeel, op 1800 meter hoogte met dus minder zuurstof in de lucht. "Ik heb dan wel een probleempje. Als ik virtueel tegen jongens op zeeniveau moet rijden dan ben ik flink de sjaak", lacht Gesink ten slotte tegen de NOS.