Harrie Lavreysen komt niet in actie bij Nations Cup in Hongkong door voedselvergiftiging
Harrie Lavreysen © Getty Images

Harrie Lavreysen komt niet in actie bij Nations Cup in Hongkong door voedselvergiftiging

10:45, 16-03-2024 / Laatste Update: 10:47, 16-03-2024

Harrie Lavreysen kampt met een voedselvergiftiging en kwam daarom zaterdag niet in actie bij de Nations Cup in Hongkong. Hij voelde zich te ziek om te starten op het onderdeel keirin.

Vrijdag moest de baanwielrenner ook al de teamsprint aan zich voorbij laten gaan. Zonder Lavreysen werd de ploeg verrassend genoeg uitgeschakeld in de kwalificaties.

Volgens zijn manager is het nog onzeker of Lavreysen zondag wel meedoet aan de individuele sprint. "Hij voelt zich al wat beter en er wordt per dag gekeken of hij fit genoeg is. Maar met het oog op de Olympische Spelen zullen er zeker geen risico’s worden genomen." Op de Spelen in Parijs wil de Brabander strijden voor de gouden medailles.

'Hattrick Harrie' Lavreysen waarschuwt 'grommende' concurrentie: 'Ik reageer er nooit op'

14 maart 2024, 18:00

Harrie Lavreysen heeft niet voor niets de bijnaam 'Hattrick Harrie'. De baanwielrenner domineert op de sprint en het grote doel is om komende zomer bij de Olympische Spelen drie gouden medailles binnen te slepen. De eerste stop op weg naar Frankrijk is de Nations Cup in Hong Kong. Lavreysen blikt in een digitale persconferentie met onder meer Sportnieuws.nl op zijn verjaardag vooruit op de route naar Parijs.