Jakob Fuglsang wint zeiknatte editie van Luik-Bastenaken-Luik na knappe solo
i

EPA

Jakob Fuglsang wint zeiknatte editie van Luik-Bastenaken-Luik na knappe solo

admin • 19:02, 28-04-2019 / Laatste Update: 05:45, 08-01-2024

Een drijfnatte editie van Luik-Bastenaken-Luik is dit jaar gewonnen door Jakob Fuglsang! De man uit Denemarken, vorige week nog 3e in de Amstel Gold Race, was in de zeiknatte klassieker te sterk voor de concurrentie. Op 11 kilometer van de finish besliste Fuglsang de race.

Met een paar pittige colletjes is Luik-Bastenaken-Luik ieder voorjaar weer een must-see voor de wielerliefhebber. Ook dit jaar stond er weer veel spektakel op het programma, met onder andere dé col van Philippe Gilbert, La Redoute. De Fransman is in de buurt opgegroeid, maar kon zich niet van zijn allerbeste kant laten zien.

Jakob Fuglsang werd namelijk de gevierde man in Luik. De Deen, die een ijzersterk voorjaar kent (hij werd ook al 2e in Strade Bianche), was gebrand op succes in de Ardennen en kreeg dat ook. In het wiel van Alaphilippe liet Fuglsang zich in de slotfase veelvuldig vooraan zien, maar op 11 kilometer van de finish vindt de Deen van Astana het mooi geweest. Hij gaat in z'n eentje verder, op jacht naar eremetaal.

Perfecte demarrage

Vrijwel direct valt het stil. De kopgroep, die al veel van hun krachten hebben verspild, kunnen niet meer opboksen tegen Fuglsang. Ook Wout Poels wist de Astana-renner niet meer aan te vallen, waarop Fuglsang geen strobreed meer in de weg werd gelegd voor de zege. Wel gleed hij in de allerlaatste afdaling nog bijna onderuit, maar wonder boven wonder hield 'ie z'n fiets recht.