Kelderman en Van Baarle doen goede zaken in Eneco Tour

Kelderman en Van Baarle doen goede zaken in Eneco Tour

19:12, 14-08-2015 / Laatste Update: 03:43, 13-12-2023

Wilco Kelderman is na de vijfde etappe de nieuwe leider in het algemeen klassement van de Enenco Tour. De zware etappe van Riemst naar Sittard over bijna 180 kilometer, met onderweg 27 klimmetjes, werd vrijdag gewonnen door de Fransman Johan Le Bon die de hele dag voorop reed met Dylan van Baarle uit de Amerikaanse ploeg Cannondale-Garmin. In de slotfase was de Fransman net iets sneller dan zijn Nederlandse medevluchter.

Van Baarle en Le Bon kregen de kans van de klassementsploegen en bouwden een voorsprong op van vijf minuten. En terwijl iedereen rekende op een massasprint in Sittard, lukte het de twee vluchters toch om vooruit te blijven. Kelderman finishte in een groepje op negen seconden van het duo en neemt de witte trui over van Jos van Emden, zijn ploeggenoot bij LottoNL-Jumbo. Van Baarle volgt in het algemeen klassement op één seconde.

,,Toen we de plaatselijke rondes opdraaiden begon het te gieten'', blikte de nieuwe leider terug. ,,We dachten dat het een sprint zou worden maar door het weer werd het een echte koers.'' De leiderstrui noemde Kelderman een mooie opsteker.

De kopman van LottoNL-Jumbo begon met niet al te hoge verwachtingen aan de Eneco Tour omdat hij nog kampt met de gevolgen van een rugblessure die hij opliep in de Ronde van Frankrijk. ,,We gaan de trui verdedigen. De komende dagen liggen me wel'', klonk het vol vertrouwen. Zaterdag wacht de renners de langste etappe, een nog zwaardere rit met in totaal vijftien heuvels naar Houffalize in de Belgische Ardennen. De Eneco Tour eindigt zondag in Geraardsbergen.

Lees ook: KNVB legt nieuwe interpretatie buitenspelregel uit (video) 

Lees ook: Opmerkelijk gerucht: ‘Ajax hoopt bij vertrek Cillessen op Vermeer’

Lees ook: Debuut Zweedse doelman draait uit op nachtmerrie (video)

Lees ook: Wie praat na deze goal nog over Martin Hansen? (video)