Kittel wint na 8 maanden eindelijk weer eens en droomt nu van de Via Roma
i

Photo News

Kittel wint na 8 maanden eindelijk weer eens en droomt nu van de Via Roma

Martijn Baars • 20:00, 08-03-2018 / Laatste Update: 19:06, 08-01-2024

Acht maanden na zijn zege in de Tour-etappe in Pau won Marcel Kittel weer een wielerwedstrijd. Na zijn eerste overwinning in Italië droomt hij hardop van deelname aan Milaan-Sanremo.

Ze waren amper over de streep, zaten nog op de fiets toen Marcel Kittel de welgemeende felicitaties kreeg van Peter Sagan, de nummer 2. Het had ook wel even geduurd - zijn winst in de Tour-etappe naar Pau dateert van bijna 8 maanden geleden - maar na de 2e etappe in Tirreno-Adriatico weet Kittel weer wat winnen is.

'Zo lang geleden al?'

"Al zo lang geleden. Dat wist ik eigenlijk niet", zegt hij met de lippenstift nog op zijn wang tegen het Algemeen Dagblad. Maandenlang niet winnen zou bij veel sprinters leiden tot een joekel van een identiteitscrisis. Niet bij Kittel. Die staat al 7 jaar lang garant voor sprintsucces. Dat geeft vertrouwen. Ook als je naar een nieuw team - Quick-Step werd Katusha - overstapt.

Niet makkelijk

Dat het vorige maand niet lukte in Abu Dhabi en Dubai was geen ramp. "Vijf jaar geleden, als een jongere prof zou ik het moeilijk hebben gehad op dit soort momenten. Als je doelen stelt, maar alleen te maken krijgt met tegenslag, dat is niet makkelijk. Maar ik weet hoe ik daar mee om moet gaan en dat heeft ook zijn weerslag op het team."

Een levende wielerdroom

Met zijn eerste zege op Italiaanse bodem - de etappes in de Giro won Kittel in Ierland en Nederland - doemt gelijk een volgend doel op: Milaan-Sanremo. Kittel startte er nog nooit en finishen op de Via Roma is een levende wielerdroom. "Als ik ga, is het in een vrije rol. Zonder verwachtingen en het team zal andere kopmannen hebben. Ik moet ervaring op doen, die wedstrijd leren kennen. Kijken of ik het type renner ben voor deze wedstrijd. Ik wil graag en na de Tirreno besluiten we. Maar Milaan-Sanremo is een wedstrijd waar een sprinter minimaal een keer in zijn leven aan de start moet hebben gestaan."