Kwiatkowski wint Milaan - San Remo na sprint met Sagan
i

EPA

Kwiatkowski wint Milaan - San Remo na sprint met Sagan

admin • 18:17, 18-03-2017 / Laatste Update: 02:07, 08-01-2024

Michal Kwiatkowski heeft Milaan - San Remo op zijn naam geschreven. Hij kwam na 291 kilometer koers als 1e over de streep, nadat de beklimming van de Poggio beslissing moest brengen. De daarop volgende afdaling die 18 bochten, waaronder 7 haarspeldbochten telde, gaf het drietal Peter Sagan, Kwiatkowski en Julian Alaphilippe een voorsprong van 14 tellen, waarna een sprint tussen die 3 de uiteindelijke beslissing bracht: Kwiatkowski.

6 uur reden ze op kop, Nico Denz, Matteo Frapporti, Mirco Maestri,William Clarke, Tom Skujins, Ivan Rovni,

Alan Marangoni, Umberto Poli, Federico Zurlo en Julen Amezqueta. Maar op ongeveer 30 kilometer van het eind was hun avontuur ten einde. Dat is in principe geen verrassing, want zo gaat het ieder jaar tijdens Milaan - San Remo. Het wachten was dan ook op de Poggio.

Finale

Op 9 kilometer voor het einde was het tijd voor de grote finale, de beklimming van de Poggio. Een grote groep van een renner of 100 begon gelijk aan de beklimming, maar na een paar honderd meter viel de groep gelijk al uiteen. Veroorzaker daarvan was Dumoulin, die heel de groep met een moordend tempo uit elkaar trok. Alleen Sky was nog bijna compleet met 7 man vertegenwoordigd in de finale.

Uiteindelijk was het Sagan die op 6 kilometer voor het eind een demarrage plaatste. In eerste instantie leek hij weg te zijn, maar hij kreeg Alaphilippe en Kwiatkowski mee. Die laatste bleek uiteindelijk het sterkst in de sprint.

Monument

Met de finish van Milaan - San Remo is het eerste wielermonument van dit jaar alweer voorbij. In totaal zijn er 5 zogenaamde 'monumenten' die ieder jaar worden verreden. De andere 4 zijn: De Ronde van Vlaanderen, Parijs - Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije.