Moment van stilte voor gestorven Scarponi in Luik
i

ANP

Moment van stilte voor gestorven Scarponi in Luik

admin • 21:38, 22-04-2017 / Laatste Update: 16:50, 12-12-2023

Bij de ploegenpresentatie voor Luik-Bastenaken-Luik is vandaag een moment van stilte gehouden voor Michele Scarponi. De Italiaanse wielrenner overleed 's ochtends toen hij tijdens een training in de buurt van zijn woning in Filottrano werd aangereden door een busje.

Zijn aangeslagen ploeggenoten van Astana ontbraken in Luik bij de presentatie van de teams voor de klassieker door de Ardennen. De renners van Astana die meedoen aan de Ronde van Kroatië reden zaterdag met rouwbanden. Voor de start van de etappe in Porec werd een minuut stilte gehouden voor Scarponi, die 37 jaar werd. De Italiaan staat als winnaar van de Ronde van Italië van 2011 in de boeken. Hij zou volgende maand als kopman van zijn ploeg in de jubileumeditie van de Giro fungeren.

Shock

,,We zijn in diepe shock'', zei ploegbaas Aleksandr Vinokoerov. ,,Scarponi was een grote kampioen, er zijn geen woorden om de pijn te beschrijven die ik voel.'' Het is de bedoeling dat Astana zondag 'gewoon' meedoet aan Luik-Bastenaken-Luik, met Jakob Fuglsang en Luis León Sánchez als kopmannen.