Porte pakt eindoverwinning in Zwitserland, Kelderman en Oomen grijpen net naast de prijzen

Martijn Baars • 19:08, 17-06-2018 / Laatste Update: 20:12, 08-01-2024

Richie Porte heeft de Ronde van Zwitserland gewonnen. Wilco Kelderman verloor in slottijdrit zijn podiumplaats verloren aan Jakob Fuglsang. Stefan Küng ging met de dagoverwinning aan de haal.

De 33-jarige Porte verdedigde in de 34 kilometer lange slottdijrit 17 seconden op Nairo Quintana, maar de Colombiaanse klimmer is niet de beste tijdrijder dus leek de eindoverwinning vooraf al zo goed als zeker voor Porte.

Kelderman van het podium

Nummer 3 Kelderman stond op 52 tellen. Hij begon nog sterk, maar zakte verder en verder weg. Omdat nummer 6 Jakob Fuglsang een ijzersterke tijdrit reed, zakte Kelderman zelfs van plek 3 naar plek 4 in de stand.

Dagoverwinning

De slottijdrit in en rond Bellinzona werd gewonnen door Stefan Küng, de nationaal kampioen tijdrijden van Zwitserland. De ploeggenoot van Porte was aan de finish 18 seconden sneller dan Sunweb-renner Søren Kragh Andersen. Daarachter reed BMC-renner Tejay van Garderen naar de 3e plaats.

Tekst gaat door onder de Tweet.

Wat een tijd van Stefan Küng! Wie gaat hier nog onder? #tds pic.twitter.com/qQEVBiglgQ

— Eurosport Nederland (@Eurosport_NL) 17 juni 2018

Sam Oomen

Ook Sam Oomen, ploeggenoot van Kelderman bij Team Sunweb, reed nog ergens voor in de tijdrit. Oomen streed nog om de groene jongerentrui, maar die strijd verloor hij van de Spanjaard Enric Mas (Quick Step). Hij eindigt wel in de top-10 van het klassement.