Roompot gaat toch fuseren en gaat verder als Roompot-Charles
i

photo: Cor Vos

Roompot gaat toch fuseren en gaat verder als Roompot-Charles

Martijn Baars • 19:32, 28-09-2018 / Laatste Update: 04:20, 07-01-2024

Roompot heeft in Charles toch een Belgische partner gevonden voor het komende seizoen. Eerder bleek de bekendmaking van de fusie tussen Roompot en Sniper Cycling te voorbarig.

De beoogde kopman Wout van Aert zegde zijn contract op en daardoor trekt de beoogde co-sponsor Crelan zich ook terug.

Lastig proces

De fusie stond op losse schroeven door het afhaken van Crelan. Doordat het Belgische bedrijf nu dit jaar afmaakt en Charles daarna instapt, heeft Roompot toch zijn gehoopte fusie.

Mix van Nederland en België

Met Charles - een bedrijf dat zich richt op belegde broodjes en bereide maaltijden - heeft Roompot de partner gevonden met wie het de Belgische markt op kan. De ploeg zal een mix zijn van Nederlandse en Belgische renners.

Onzekerheid voorbij

Veel renners van Roompot en Veranda's Willems - Crelan leefden de voorbije weken in onzekerheid over hun toekomst en zullen opgelucht zijn en nu hopen op een plekje in het team.

Rechtszaak om Van Aert

De eenzijdige contractopzegging van Van Aert zal nog in de rechtszaal worden uitgevochten. Zijn voormalige teammanager Nick Nuyens gaat niet akkoord met de beslissing van de Belg. Maar Michael Zijlaard gaf eerder - toen de soap nog in alle hevigheid bezig was - al aan dat hij het hoe dan ook niet meer ziet gebeuren dat Van Aert volgend seizoen voor Roompot rijdt.