'Signaal afgevend' Jumbo-Visma verlengt contract van talent Jonas Vingegaard

Trevor Wagener • 19:07, 03-05-2020 / Laatste Update: 22:27, 04-01-2024

Wielerploeg Jumbo-Visma heeft het contract van Jonas Vingegaard zondag met 2 jaar verlengd. Het Deense talent tekende bij tot het einde van 2022.

"Juist in deze moeilijke tijden vinden wij het belangrijk om het signaal af te geven dat we onze ploeg blijven ontwikkelen", zegt sportief directeur Merijn Zeeman zondag op de site van Jumbo-Visma. "Jonas is een veelbelovend talent waar we hoge verwachtingen van hebben."

Op z'n plek

De 23-jarige Vingegaard rijdt sinds vorig jaar voor de Nederlandse ploeg. De klimmer onderstreepte zijn 1e seizoen bij een WorldTour-team met de overwinning in de koninginnenetappe van de Ronde van Polen. Een paar weken later werd hij 2e in het eindklassement van de Ronde van Denemarken.

"Mijn verblijf bij het team bevalt tot nu toe heel erg goed. Ik heb me bovendien al goed kunnen ontwikkelen en hoop de komende tijd hogere doelen met het team te kunnen behalen", zei Vingegaard. Het wielrennen ligt voorlopig stil door de coronacrisis.

De internationale wielerunie UCI is van plan om op dinsdag een nieuwe kalender naar buiten te brengen. De hoop is dat er vanaf juli of augustus weer buiten gekoerst kan worden.