Sprinter Ewan voor 2 jaar naar Belgische Lotto

Sjors Tanis • 15:11, 08-08-2018 / Laatste Update: 18:18, 07-01-2024

Caleb Ewan rijdt vanaf 2019 voor Lotto Soudal. De 24-jarige Australische sprinter tekent een contract voor 2 seizoenen bij de Belgische Lotto.

Ewan komt over van Mitchelton-Scott, de ploeg waar hij in 2014 als stagiair begon en vanaf 2015 als prof voor uitkwam.

Mindere resultaten

Ewan werd dit jaar door zijn ploeg thuisgelaten voor de Tour de France omdat de ploeg zich volledig wilde focussen op het klassement van Adam Yates. Ewan won dit seizoen als sprinter pas 2 keer: 1 etappe in de Tour Down Under en de Clásica de Almeria, beiden in het absolute voorseizoen.

Ritzeges in Giro en Vuelta

In zijn nog korte carrière won Ewan al ritten in 2 grote rondes: in 2015 was hij succesvol in de Vuelta en vorig jaar won hij een etappe in de Giro d'Italia. Hij werd dit jaar 2e in het klassieke monument Milaan-San Remo, achter de ontsnapte Vincenzo Nibali.

'Enorme kans'

,,Dit is een enorme kans voor mij. Lotto-Soudal heeft een grote geschiedenis wat betreft sprinters en klassiekers. Toen ik jong was, kon ik urenlang de zeges van Robbie McEwen bewonderen. Meer recent kan ik alleen maar zeggen dat ik enorm veel respect heb voor André Greipel'', aldus Ewan, die zichzelf als een pure maar veelzijdige sprinter omschijft. ,,De afgelopen jaren heb ik hard getraind om sterker te worden, waardoor ik ook tijdens een lastige finale kan overleven. Samen met de ploeg zal ik hard blijven werken en zullen we ernaar streven om mee te doen om de winst in klassiekers zoals bijvoorbeeld Milaan-Sanremo.''