Teamgenoten van overleden Bjorg Lambrecht toch van start in Ronde van Polen
i

BELGA

Teamgenoten van overleden Bjorg Lambrecht toch van start in Ronde van Polen

Trevor Wagener • 13:41, 06-08-2019 / Laatste Update: 19:56, 12-12-2023

Wielerploeg Lotto Soudal, het team van de omgekomen renner Bjorg Lambrecht, gaat van start tijdens de 4e etappe van de Ronde van Polen. De ploeg maakte dat dinsdagochtend bekend om Lambrecht de eer te bewijzen.

De 4e etappe van de Ronde van Polen wordt dinsdag geneutraliseerd. De renners rijden gezamenlijk naar de finish, maar de rit zal geen winnaar opleveren. Lotto Soudal komt als 1e ploeg over de finish.

RIP Bjorg

Maandag overleed de 22-jarige Lambrecht aan de gevolgen van een zware val in de 3e etappe. Lambrecht smakte halverwege de rit over 150 kilometer van Chorzów naar Zabrze tegen het asfalt. De Belg moest eerst gereanimeerd worden voordat hij met een helikopter naar een ziekenhuis kon worden gebracht.

Volgens Poolse media viel Lambrecht tegen een betonnen rioolbuis. Hij was een groot Belgisch klimtalent en werd vorig jaar 2e op het WK voor beloften. Hij beleefde dit seizoen zijn doorbraak met hoge klasseringen. Zo eindigde hij als 6e in de Amstel Gold Race en werd hij 4e in de Waalse Pijl.