Terpstra vierde maar een bescheiden feestje na glorieuze winst
i

BELGA

Terpstra vierde maar een bescheiden feestje na glorieuze winst

admin • 14:21, 02-04-2018 / Laatste Update: 03:25, 05-01-2024

Niki Terpstra zal deze Tweede Paasdag beleven alsof 'ie op een roze wolk leeft. Dat de champagnefles zondag uiterst voorzichtig werd ontkurkt, mocht de pret niet drukken.

Er zijn slechtere manieren om wakker te worden. Niki Terpstra, zondag glorieus winnaar van de Ronde van Vlaanderen, kan terugdenken aan zijn versnelling op de Hotond, de klassieke erop en erover op de Kwaremont en de feestviering in Oudenaarde.

Roubaix

De vraag is of hij zijn euforie mee kan nemen naar ‘Roubaix’ komende zondag. Daar zal hij zonder twijfel een van de favorieten zijn. Die druk van buitenaf is prima, zegt Terpstra. ''De druk die ik mezelf opleg is altijd hoger.”

Bescheiden feestje

Zondagavond genoot Terpstra van zijn overwinning in select gezelschap, met uiteraard de Quick-Step-ploeg en een groepje intimi. In het restaurant bedankte Niki Terpstra tijdens zijn speech zijn vrouw Ramona en het team voor het vertrouwen.

Toen hij daarna zijn stoute schoenen aantrok en de druk op de fles champagnefles alvast verhoogde door ‘m te schudden, werd hij tot rust gemaand, met name door zijn ploegleider Patrick Lefevere. Uiterst voorzichtig werd daarna de champagne ontkurkt. Het mocht de pret niet drukken.

Terpstra is niet vaak op saaie uitspraken te betrappen. Ook na zijn bijzondere winst in de Ronde van Vlaanderen bleef de Noord-Hollander zijn eigenzinnige zelf. Toch verontschuldigde hij zich na zijn zege af en toe. Dan had Terpstra het over zijn dromen die waren uitgekomen. Na Parijs-Roubaix in 2014, nu ook de Ronde van Vlaanderen op zijn erelijst. ''Sorry, dat is een cliché, maar zo voel ik het wel.”

#RVV18 win ✅

Podium ceremony ✅

Victory celebration and toast ✅ pic.twitter.com/KY0NOmBBoe

— Quick-Step Cycling (@quickstepteam) 1 april 2018