Trentin heeft hattrick aan Vuelta-ritzeges te pakken
i

ANP

Trentin heeft hattrick aan Vuelta-ritzeges te pakken

admin • 19:24, 01-09-2017 / Laatste Update: 01:33, 06-01-2024

Matteo Trentin had vrijdagmiddag de rapste benen in Tomares. De Italiaanse renner van Quick-Step kwam na een massasprint als eerste over de finish.

Het was al de 3e ritzege van Trentin tijdens deze Vuelta. Ruim achter hem werd Gianni Moscon (Sky) 2e. Søren Kragh Andersen (Sunweb) sprintte naar de 3e plaats.

Ontsnapping

Het was geen etappe om lang te onthouden. Een 5-tal renners, Thomas De Gendt, Arnaud Courteille, Davide Villella, Alessandro De Marchi en Alexis Gougeard, ontsnapten al na enkele kilometers. Bolletjestruidrager Villella pakte de bergpunten op de enige beklimming van de dag, en liet zich daarna terugzakken in het peloton.

De Marchi

Onder aanvoering van Quick-Step, LottoNL-Jumbo en Cannondale werden de 4 overgebleven vluchters in het vizier gehouden. De Marchi hield nog het langst stand, maar ook de Italiaan moest op 7 kilometer van de streep capituleren. In de massasprint die volgde bleek er geen maat te staan op Matteo Trentin.

Kelderman nu 4de!

Door een breukje in het peloton, wist Wilco Kelderman een plekje de stijgen in het klassement. De kopman van Sunweb staat nu 4e.

Snel meer!