UCI pleit voor minder motoren in wielerkoersen

UCI pleit voor minder motoren in wielerkoersen

admin • 21:30, 30-05-2016 / Laatste Update: 22:28, 08-01-2024

De internationale wielerunie UCI legt de laatste hand aan nieuwe regels die het aantal motoren en auto's in wielerkoersen moeten beperken. Ook kijkt de wielerunie naar het gewicht van de motoren die worden gebruikt. De UCI heeft dat maandag laten weten in een verklaring na het ernstige ongeval zaterdag in de Ronde van België.

In de koninginnenrit van de Belgische etappekoers veroorzaakten twee motorrijders een massale valpartij. Negentien renners raakten betrokken, van wie er elf naar het ziekenhuis moesten. Stig Broeckx was het grootste slachtoffer. De renner van Lotto-Soudal ligt met bloedingen in de hersenen en in coma in het ziekenhuis in Aken. Uit protest staakten de renners de strijd na het ongeval.

Het profpeloton werd de laatste tijd vaker opgeschrikt door incidenten met motorrijders. ,,We hebben te veel incidenten gehad. Het is van cruciaal belang dat we al het mogelijke doen om de renners te beschermen tegen onnodige risico's'', zegt UCI-voorzitter Brian Cookson in de verklaring.