Valverde na 100ste zege: 'Ik droom van het wereldkampioenschap'
i

AFP

Valverde na 100ste zege: 'Ik droom van het wereldkampioenschap'

Bart van der Wijst • 07:51, 21-02-2017 / Laatste Update: 10:03, 12-12-2023

Alejandro Valverde won afgelopen zondag voor de 100ste keer in zijn carrière een wielerwedstrijd. De 36-jarige Spanjaard schreef onder meer 3 keer Luik-Bastenaken-Luik en 4 de Waalse Pijl op zijn naam. Ook was hij 14 keer de beste in etappes bij grote rondes. Toch barst Valverde nog van de ambities, hij wil namelijk wereldkampioen worden.

"Ik kan niet geloven dat ik het gehaald heb", vertelde de jubilaris na afloop van de koers. "Het is veel moeilijker geworden om wedstrijden te winnen nu sterke ploegen de koers controleren", concludeerde Valverde, die de 4de nog actieve renner is met 100+ zeges. De anderen zijn Tom Boonen, André Greipel en Mark Cavendish. "Het zijn geweldige renners. Ze wonnen veel wedstrijden in massasprints. Ik ben er trots op om daar als niet-sprinter tussen te staan."

Doel voor de toekomst

Ondanks zijn 36-jarige leeftijd heeft Valverde nog grootse plannen voor de toekomst. De Spanjaar wil onder meer de Ronde van Spanje winnen nog eens winnen (na 2009) en hij aast op de regenboogtrui. "Ik droom nog van het winnen van mijn 2de Vuelta en natuurlijk het wereldkampioenschap", aldus El Imbatido. Valverde was al meerdere malen dichtbij het goud, 2 keer pakte hij het zilver en 4 keer ging de bronzen medaille mee naar Spanje.