Verhoeven vindt kritiek Mollema onterecht

Verhoeven vindt kritiek Mollema onterecht

01:00, 27-07-2014

PÉRIGUEUX - Vanuit de ploegleidersauto zag Nico Verhoeven hoe Bauke Mollema zaterdag in de individuele tijdrit van de Ronde van Frankrijk worstelde met zichzelf. De Belkin-renner wees na zijn dramatische rit, waarin hij meer dan 9 minuten toegaf op de Duitse winnaar Tony Martin, naar zijn nieuwe tijdritfiets. 

Ten onrechte, zo vindt Verhoeven. ,,Bauke heeft misschien het gevoel dat hij een verkeerde keuze heeft gemaakt door voor deze fiets te kiezen, maar ik zag vandaag gewoon een renner die leeg was'', aldus de ploegleider van Belkin.

Mollema duikelde door zijn mislukte race tegen de klok van de zevende naar de tiende plaats in het algemeen klassement, nog achter ploeggenoot Laurens ten Dam. ,,Bauke heeft, nadat hij in de eerste week wat fysieke ongemakken heeft gehad, alle dagen moeten knokken'', zei Verhoeven. ,,In de Pyreneeën kende hij een opleving, maar eigenlijk wisten wij wel dat hij een keer zou breken. Het deed pijn om Bauke vandaag zo te moeten zien werken, er zat gewoon geen kracht meer in.''