Viviani pakt met fraaie sprint etappewinst in Vuelta, Kelderman blijft 3de in klassement (video)

admin • 20:18, 27-08-2018 / Laatste Update: 16:36, 05-01-2024

Een semi-bergrit voor sprinters, het kan alleen in de Vuelta. Topfavoriet Elia Viviani wist er wel raad mee en snelde naar de bloemen in Alhaurín de la Torre. Het was voor de Italiaan al zijn 16de overwinning van het seizoen. Wilco Kelderman blijft 3de in het algemeen klassement.

Dappere avonturiers 

6 avonturiers kozen al snel het hazenpad. Pierre Rolland (Education First-Drapac) en bergkoning Luis Angel Mate (Cofidis) gingen op pad met Nans Peters (AG2R-La Mondiale),  Jordi Simon (Burgos-BH), Antonio Molina (Caja Rural-Seguros RGA), en Hector Saez (Euskadi-Murias). Op iets meer dan 40 kilometer van de aankomst was er dan toch enige opwinding. Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts, Jelle Wallays, Lukas Pöstlberger en Alexis Gougeard gooiden de knuppel in het hoenderhok en gingen op zoek naar de 6 leiders.

Val Campenaerts 

Even later ontstond er een kopgroep van 9 renners, waar Campenaerts zich ijzersterk voelde. De Belg ging wild tekeer terwijl zijn medevluchters naar adem hapten. Quick-Step nam het initiatief in de achtervolging, Campenaerts wilde niks liever dan dat de blauwhemden de handdoek gooiden. De Lotto Soudal-renner zag zijn inspanningen niet beloond en ging tegen de vlakte. Het peloton vlamde de onfortuinlijke Belg voorbij. Uiteindelijk eindigde de rit in een sprint waarin Viviani niet te kloppen bleek. In een sprint zonder treintjes won de Italiaan een strijd van man tegen man. De 16de overwinning voor de nationale kampioen, de 58ste zege al voor Quick-Step.