Wielrenner Sergent stopt na aanhoudend blessureleed

Wielrenner Sergent stopt na aanhoudend blessureleed

admin • 14:24, 22-07-2016 / Laatste Update: 09:50, 05-01-2024

Jesse Sergent zet op 28-jarige leeftijd wegens aanhoudend blessureleed een punt achter zijn carrière als wielrenner. In de Ronde van Vlaanderen van vorig jaar werd de Nieuw-Zeelander door een neutrale wagen aangereden. Hij kwam ten val en brak daarbij zijn linkersleutelbeen.

De tijdritspecialist van AG2R La Mondiale had drie operaties nodig, maar bleef last houden van blessures. ,,De voorbije 12 maanden zijn zwaar geweest voor Jesse", zo verklaart zijn coach Mike McRedmond aan de Nieuw-Zeelandse website stuff.co.nz. ,,De crash was een grote tegenslag. Ze dachten dat er zes tot acht weken nodig waren om te herstellen, maar het duurde uiteindelijk drie maanden omdat de operatie een knoeiboel was."

Ronde van Zwitserland

Sergent, in 2011 winnaar van de Driedaagse van West-Vlaanderen en de Tour du Poitou Charentes, ruilde eind vorig jaar nog Trek voor AG2R. Hij kwam in juni voor het laatst in actie in de Ronde van Zwitserland, die hij als 108e beëindigde. Op de Olympische Spelen van 2008 en 2012 behaalde de Nieuw-Zeelander brons op de ploegenachtervolging.