Wielrenners krijgen spontaan bloedneuzen van gruwelhitte in Tour Down Under
i

AFP

Wielrenners krijgen spontaan bloedneuzen van gruwelhitte in Tour Down Under

admin • 13:44, 19-01-2018 / Laatste Update: 22:47, 07-01-2024

Het is weer koers, en dat is goed nieuws voor iedereen die wielrennen ademt. Maar misschien is het wat minder goed nieuws voor de wielrenners zelf. De Tour Down Under wordt (zoals de naam al doet vermoeden) in Australië verreden en daar is het momenteel miljoenmiljard graden.

Wil jij het belangrijkste Wieler-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met WIELRENNEN AAN naar 06 135 591 70.

De 4e etappe die door Peter Sagan werd gewonnen was voor de renners wederom geen pretje. Trek-Segafredo-renner Koen de Kort deed daarover zijn 'beklag' op Twitter. "Ik zag een paar gasten in het peloton die het moeilijk hadden met de hitte. Ik heb geholpen mijn teamgenoten zich koel te houden door tripjes naar de auto te maken voor bidons en ijs. Tot mijn neus uit het niets begon te bloeden. Fietsen is gezond toch?"

De Kort kreeg bijval van Sunweb-renner Chad Haga, die zelfs een foto als bewijs stuurde. "Als het begint terwijl je met 80 kilometer per uur gaat, moet je het maar laten lopen.." Gekkenhuis!