Wielrenster Van der Breggen vindt ploegbelang belangrijkste in Waalse Pijl

Wielrenster Van der Breggen vindt ploegbelang belangrijkste in Waalse Pijl

admin • 15:45, 18-04-2017 / Laatste Update: 07:37, 07-01-2024

Natuurlijk gaat Anna van der Breggen woensdag proberen voor de 3de keer op rij de Waalse Pijl te winnen. Maar de olympisch kampioene, zondag al winnares van de Amstel Gold Race, vindt het teambelang groter dan eigen succes.

Sponsor Boels Rental is 1 van de geldschieters achter de klassieker die op de Muur van Hoei eindigt. "Mijn doel is niet om hier voor de 3de keer te winnen'', liet Van der Breggen dinsdag weten. "Ik wil dat iemand van mijn team Boels-Dolmans hier wint. Dat zou de 1e keer zijn. Ik of iemand anders van de ploeg, dat maakt me niet uit.''

Goede vorm

Met de Britse Lizzie Deignan, 2de in de Gold Race, en de Amerikaanse Megan Guarnier heeft de ploeg van teammanager Danny Stam meer rensters die goed kunnen rijden in de Ardense heuvels. "We beginnen weer op nul, maar het is goed om te weten dat we in vorm zijn'', aldus Van der Breggen.

De Waalse Pijl staat sinds 1998 op de vrouwenkalender. Na de terugkeer van de Gold Race, die voor het laatst werd gehouden in 2003, volgt zondag ook nog de 1e vrouweneditie van Luik-Bastenaken-Luik.