Wout Poels moest wel even een traantje weg pinken op 'the day after'
i

ANP

Wout Poels moest wel even een traantje weg pinken op 'the day after'

admin • 12:26, 26-04-2016 / Laatste Update: 04:30, 08-01-2024

Opeens rollen ze over z'n wangen. Tranen. Het gebeurt als hij maandagmorgen wakker wordt en in een reflex naar de telefoon grijpt, die naast z'n bed ligt. De 280 ongelezen whatsappjes negeert hij. Wout Poels wil alleen maar een foto zien. Zeker weten dat die zege in Luik-Bastenaken-Luik geen droom was.

Maar hij is het écht, die op het scherm van z'n iPhone met beide armen wijd gespreid over de finish in Ans rolt. ,,Nooit gedacht dat mij dat zou lukken. Maar het is waar, hè. Bij het zien van die foto moest ik wel even een traantje laten", zegt hij in het AD.

Media

De Limburgse winnaar verschijnt onder meer bij RTL Late Night, om aan te schuiven bij Humberto Tan. Eerst staat hij hier met voorzichtige wallen de NOS te woord. Een legerpetje over zijn ongekamde haren en gestoken in een shirt met een bijna naakte Charlize Theron erop. ,,Ze ziet er wel goed uit, hè?'', grijnst Poels, met die aanstekelijke lach van hem. ,,Ik heb maar even snel wat aangeschoten. Helemaal vergeten dat hier ook een cameraploeg rondloopt."

Kort nachtje

Het was dan ook een kort nachtje. ,,Half drie lag ik er pas in. Eenmaal thuis bleek heel m'n woning versierd. Heel m'n kamer vol familie. Toevallig had ik nog een kratje Grolsch staan, maar die was snel leeg. Toen zijn we maar naar Café De Zwart gegaan in Blitterswijck, waar ik altijd oud en nieuw vier. Zo druk als zondagavond heb ik het daar nooit gezien. De fanclub had een fustje bier aan laten rukken. Heb ik er nog maar eentje bij gedaan.''

Omeletje

Met broer Jos trekt hij er 's nachts na tweeën de deur dicht. ,,Jos mocht ook niet meer naar huis rijden, dus is hij maar bij mij blijven slapen. Zijn we 's morgens samen boodschappen gaan doen bij de Jumbo. Die jongens moet je toch ook een beetje sponsoren. Daarna heeft de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik even een omeletje voor z'n broer staan bakken. Stond 'ie ook wel van te kijken.''