Omloop ontvangt Van der Poel met open armen: ‘Dan kan hij starten’

22 februari 2021

AP

Het was niet de bedoeling dat Mathieu van der Poel zou starten in de Omloop Het Nieuwsblad, maar door al het coronagedoe in de UAE Tour is het in theorie toch mogelijk. De organisatie van de Vlaamse seizoensopener heeft hoe dan ook wel interesse om VDP te verwelkomen.


"Het is onze overtuiging dat hij, als hij voldoet aan de eisen van de UCI en onze Belgische federatie, kan starten", zei Tomas van de Spiegel, directeur van Flanders Classic, tegen het Algemeen Dagblad.

Hoop regeltjes
Van der Poel won de 1e etappe in de UAE Tour maar moest een dag later alweer vertrekken. Een staflid van Alpecin-Fenix testte positief op het coronavirus en dus werd de hele ploeg uit de koers geknikkerd. Gelukkig hoefde de Nederlands kampioen niet in quarantaine omdat het niet om een 'close contact' ging.

De Nederlandse alleskunner moet voor de Omloop ook nog een paar coronatesten ondergaan. De eerste heeft hij al achter de rug in de Emiraten. Woensdag moet er dan nog een volgen voor Van der Poel en 24 uur voor de race is er nog een sneltest.