Van Empel wint Scheldecross, Pieterse en Van Anrooij maken Oranjepodium compleet

admin • 14:46, 04-12-2022 / Laatste Update: 01:47, 12-12-2023

Fem van Empel heeft voor de 5e keer dit seizoen een wereldbekerwedstrijd veldrijden op haar naam geschreven. Ook tijdens de Scheldecross in Antwerpen was ze een klasse apart. Puck Pieterse eindigde als 2e, Shirin van Anrooij werd 3e.

De 20-jarige Van Empel won de eerste 4 crosses van het wereldbekerseizoen, maar moest de afgelopen 3 races voorrang verlenen aan landgenotes. In Hulst en Overijse eiste Pieterse de zege op, terwijl in Hilvarenbeek Van Anrooij de beste was.

Overmacht

Vandaag was het echter weer Van Empel die de scepter zwaaide. In een zware race wist ze weg te rijden van haar concurrentes, waarna ze solo over de finish kwam. De 34 seconden achterstand van nummer 2 Pieterse, waren kenmerkend voor het ontzettend hoge tempo dat Van Empel deze race tentoonstelde. Hierdoor won ze met overmacht de race. De 3e plek was voor Van Anrooij. Denise Betsema werd 4e in Antwerpen.