Yes! IJzersterk Nederland wint landenklassement van WK wielrennen

30 september 2018 | In samenwerking met TeamNL

EPA

Hoewel een medaille er in de wegrace van de mannen er net niet inzat, mochten de Nederlandse wielrenners zondag alsnog het podium op. Oranje won bij de WK wielrennen in Innsbruck namelijke het landenklassement. En had die prijs vooral aan de prestaties van de vrouwen te danken.


Juniore Rozemarijn Ammerlaan, Annemiek van Vleuten (beiden tijdrit) en Anna van der Breggen (wegrace) pakten wereldtitels en er waren zilveren medailles voor Van der Breggen (tijdrit vrouwen) en Tom Dumoulin (tijdrit mannen) en brons voor Ellen van Dijk (tijdrit vrouwen).

Titelverdediger
Nederland won het landenklassement in 2017 ook al. Toen waren er gouden medailles voor Dumoulin (tijdrit mannen), Van Vleuten (tijdrit vrouwen) en Chantal Blaak (wegwedstrijd vrouwen) en een zilveren plak voor Van der Breggen (tijdrit vrouwen).


Jongeren geven hoop
Dumoulin pakte op de slotdag nog bijna een medaille, maar strandde op de 4e plaats. ,,Jammer'', zei bondscoach Thorwald Veneberg. ,,Maar ik denk dat Tom niets verkeerd heeft gedaan. We waren als land sterk in de breedte. Van de jongeren heb ik de afgelopen week ook hoopvolle zaken gezien, met de wereldtitel van Rozemarijn Ammerlaan voorop. Dat geeft allemaal perspectief voor de toekomst.''