Van Rijsselberghe blijft aan kop in tijdens Delta Lloyd Regatta

Van Rijsselberghe blijft aan kop in tijdens Delta Lloyd Regatta

admin • 23:11, 25-05-2016 / Laatste Update: 23:40, 12-12-2023

Ook na twee dagen blijft windsurfer Dorian van Rijsselberghe aan de leiding in de Delta Lloyd Regatta in Medemblik. Na zijn drie overwinningen op dinsdag moest Van Rijsselberghe woensdag wegens het flauwe briesje tot laat in de middag wachten voor hij het water op kon. Zoekend naar wind eindigde hij in de vierde race als negende, om daarna nog een race te winnen.

Zijn trainingspartner Kiran Badloe die dinsdag drie keer tweede werd meldde zich woensdag ziek af, waardoor de olympisch kampioen weinig concurrentie meer heeft.

Marit Bouwmeester voegde woensdag in de Laser Radial een vierde en derde plaats aan haar twee overwinningen van dinsdag toe en staat nog aan kop in haar klasse. De nummer twee van de Spelen in Londen (2012) was er onder de lastige condities tevreden over. 'Het was totaal anders. Van heel veel wind en golven op dinsdag naar vlak water en amper een zuchtje wind op woensdag.'

Van Schaardenburg

Rutger van Schaardenburg boekte in de Laser een overwinning in de vierde race en steeg zo naar de tweede plek in de tussenstand.