Team Brunel wint, maar juicht niet te uitgebreid na drama bij ander team
i

Getty Images

Team Brunel wint, maar juicht niet te uitgebreid na drama bij ander team

admin • 19:27, 03-04-2018 / Laatste Update: 14:46, 07-01-2024

Er werd 14.000 kilometer gezeild, maar toch moest er een fotofinish aan te pas komen om de winnaar van deze etappe van de Volvo Ocean Race te bepalen. Het werd Team Brunel, dat Dongfeng nét voor bleef. Maar feest was het niet echt, want de dood van een collega-zeiler overheerst.

"We zijn extreem trots op deze overwinning. Maar John Fisher is geen moment uit onze gedachten geweest", twitterde het Nederlandse zeilteam vanmiddag kort na de finish van de zevende etappe in de Volvo Ocean Race, meldt het AD. Vorige week sloeg de Brit Fisher, lid van Team Sun Hung Kai/Scallywag, overboord in de Zuidelijke Oceaan na een klap van de giek. Na een zoektocht van 7 uur door de bemanning van Scallywag, werd Fisher opgegeven.

De etappe van Auckland, Nieuw-Zeeland, naar het Braziliaanse Itajai is het koningsnummer van deze Volvo Ocean Race. Niet alleen omdat het veruit de langste en zwaarste etappe is, ook omdat Kaap Hoorn wordt gerond. Een voor zeilers mythische bestemming. Maar uit alle berichten die afgelopen week van de diverse teams kwamen bleek: aan boord gaat het niet alleen over hard zeilen. Het verlies van Fisher hakte er op alle deelnemende boten hard in. Vandaar de ingetogen stemming aan de finish.