Inge Dekker stopt met zwemmen: 'Het is wel mooi geweest zo'
i

Pro Shots

Inge Dekker stopt met zwemmen: 'Het is wel mooi geweest zo'

Martijn Baars • 15:10, 10-10-2016 / Laatste Update: 23:08, 12-12-2023

Inge Dekker stopt met zwemmen. Dat laat ze weten aan de NOS. Dekker zegt toe te zijn aan 'iets anders'. ,,Zwemmen was nog steeds heel leuk, maar er kwamen ook steeds meer dingen bij die óók leuk waren. Het is wel mooi geweest zo", geeft ze toe.

Dekker (31) gaat zich nu richten op een maatschappelijke carrière. Sterker nog: ze is al begonnen. ,,Ik heb samen met mijn zusje een eigen bedrijf opgericht. Het heet Uswim en we zijn nu al bezig met het geven van trainingen aan de jeugd."

Kanker

Dekker kreeg vorig jaar de diagnose kanker te horen. Na een zwaar jaar vocht ze zich terug. Haar ziekte was geen extra reden om nu te stoppen. ,,Ik heb zo hard moeten knokken om terug te komen. Ik mocht de finale zwemmen in Rio dus dat was gelukt. Het knokken en herstellen liet mij twijfelen."

Inge Dekker (@dekker_inge) heeft haar zwemloopbaan beëindigd. Ze mag terugkijken op een zeer fraaie carrière. https://t.co/z9bG5NwAls pic.twitter.com/VPQO0uJ3Xv

— NOS Sport (@NOSsport) October 10, 2016

Glansrijke carrière

Dekker behoort tot 1 van de beste zwemsters van Nederland. Ze was vooral van grote waarde voor de estafetteploeg. In verschillende samenstellingen won Dekker met 3 teamgenoten 29 medailles op de estafette. Persoonlijk was ze ook succesvol. Zo won ze 2 keer brons op het WK kortebaanzwemmen, won ze 4 zilveren, Europese medailles op de vlinderslag en deed ze mee aan 4 Olympische Spelen. In 2008 won ze olympisch goud met de estafetteploeg op de 4x100 meter vrije slag.