Supporters en spelers op de vuist, over oorzaak bestaan 2 verhalen
i

ANP Xtra

Supporters en spelers op de vuist, over oorzaak bestaan 2 verhalen

Martijn Baars • 09:33, 07-02-2018 / Laatste Update: 06:38, 08-01-2024

Het was weer eens raak afgelopen weekend op de amateurvelden. Supporters en spelers van BMC en Nieuwkuijk in Brabant gingen met elkaar op de vuist. In de 85e minuut werd het duel in de derde klasse gestaakt, schrijft het Brabants Dagblad. Maar over de oorzaak bestaan 2 verhalen

'Keeper sloeg onze spits'

BMC-coach Manfred van Erp legt zijn versie uit. "In de 85e minuut werd er een diepe bal gegeven, die over de zijlijn ging. De keeper van Nieuwkuijk en onze spits Sjors van Zoggel wilden die bal allebei pakken. Op dat moment werd Sjors door de keeper van Nieuwkuijk eerst geduwd en vervolgens geslagen, waarop Sjors op zijn beurt van zich af beet. Dat was de aanleiding van een massaal opstootje, waarin over en weer geduwd en getrokken werd. De scheidsrechter besloot meteen om het duel te staken en liep van het veld af."

'Supporter sloeg onze keeper'

Maar volgens de trainer van de tegenpartij, Patrick Berkelmans, was het natuurlijk anders gegaan. "Onze doelman wilde de bal oprapen bij het reclamebord en kreeg een klap van een supporter. Die pakte vervolgens een supporter vast. Toen ging de rechtsbuiten van BMC er zich mee bemoeien. En uiteindelijk ook een aantal toeschouwers. Een opstootje dus. De scheidsrechter besloot om ermee te kappen."

Wie er gelijk heeft, boeit eigenlijk niet zoveel. Feit is dat het potje uit de hand gelopen is.